Yritys

Karlux Oy on kotimainen valaisinvalmistaja, jonka tuotteet ovat saatavilla ammattitukkujen kautta. Perinteikäs perheyritys on perustettu 1983 ja tunnettiin aiemmin nimellä Hiisiön Metalli.

Mitä teemme?

Kevään kuivuva asfaltti ja katupöly. Kesäyön peilityyneen järveen tippuva sadepisara. Oranssin kirpeän syysaamun lentävät lehdet. Pakkaspäivän auringon kylmät säteet. Nämä asiat ovat meille rakkaita. Nämä asiat otamme huomioon jo valaisimiemme suunnitteluvaiheessa ja siksi valaisimemme kestävät suomalaisessa ympäristössä.

Olemme erikoistuneet puisto- ja taajamavalaisimiin ja mallistostamme löytyy myös pihapiirivalaisimia sekä seinävalaisimia. Otamme kaikissa päätöksissämme huomioon niiden vaikutukset luontoon. Siksi suunnittelemme ja valmistamme jokaisen valaisimen alusta loppuun itse. Keväästä 2019 alkaen tehtaamme on sijainnut Hollolassa, jossa teemme yhteistyötä suurimmilta osin paikallisten pienyrittäjien kanssa. Alihankintaketjumme on rakentunut lähes täysin 1,5 tunnin ajomatkan säteelle tehtaaltamme, sillä tuotantomme on aina sijainnut Lahden talousalueella. Tuotannossamme suosimme kotimaisia, laadukkaita ja kierrätettyjä tai kierrätettävissä olevia raaka-aineita. Karlux tuotteilla on FI-merkki, joka todistaa, että tuote täyttää standardit sekä viranomaismääräysten ja -ohjeiden vaatimukset. Testaamme valaisimet riippumattomilla tahoilla, kuten SGS Fimkolla. LED-valaistuksen kehittäjänä ja kannattajana Karlux kuuluu myös Clean Tech Finland -verkostoon.

Oma tuotanto ja valaisinsuunnittelu takaavat joustavan palvelun sekä asiantuntevan neuvonnan ulkovalaistukseen liittyvissä asioissa. Erikoisosaamiseemme kuuluu vahvasti myös uniikkien valaisimien tuotanto sekä valaisinrestaurointi. Toteutamme rakennuttajan, arkkitehdin sekä suunnittelijan toiveiden mukaisia erikoisvalaisimia kohteisiin.

Paljon on muuttunut vajaassa 40 vuodessa – yrityksen nimi ja sijainti, suositut raaka-aineet, design ja tekniikka – Mutta yhä tärkeimmät arvomme ovat laatu, käsityötaito ja kotimaisuus.

Mistä tulee nimi KARLUX?

Nimen alkuosa, ”KAR”, viittaa yrityksen perustajan, eli nykyisen toimitusjohtajan isän, Seppo Karjalaisen sukunimeen. Myös tämänhetkinen toimari, Jussi, on Karjalainen nimeltään. Loppuosa, ”LUX” taas tulee luksista, joka on SI-järjestelmän mukainen yksikkö valaistusvoimakkuudelle. Kappale on luksin valaistuksessa, jos sille lankeaa neliömetrin pinta-alalle luumenin valovirta.

Vuonna 1983, kun Seppo Karjalainen oli perustamassa yritystään, alalla oli paljon tuottajia ja vähän ulkomaan vientiä. Nimi KARLUX oli Sepon ensimmäinen vaihtoehto, mutta sattumalta samoihin aikoihin eräs toinen yritys, nimeltään KERLUX, ajautui konkurssiin. Kerluxiin assosioimisen välttämiseksi Seppo päätti kuitenkin aloittaa yrityksen nimellä Hiisiön Metalli. Tämä nimi kumpusi yrityksen silloisesta sijainnista Iitin Hiisiössä, 30 min päässä Lahdesta.

Nykyinen nimi KARLUX päätettiin vihdoin vaihtaa yrityksen nimeksi vuonna 2005 kun nykyinen toimitusjohtaja, Juha-Pekka (Jussi) Karjalainen, astui isänsä kenkiin. Uusi nimi aloitti uuden aikakauden yrityksessä: yritys muutti Hiisiöstä Lahteen ja markkinaosuus kasvoi räjähdysmäisesti.

Ota yhteyttä